Paella de marisco
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 1 el olijfolie in de paellapan en bak er de garnalen ca. 4 minuten in. Neem de garnalen uit de pan en bak nu de mosselen ca. 2 minuten. Voeg 100 ml water toe en kook de mosselen ca. 4 minuten. Neem de mosselen uit de pan.
Maak de inktvisjes schoon* en snijd ze in stukken. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 15 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel er het vel vanaf. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit 1 l water met de bouillonblokjes. Doe de saffraandraadjes in een kommetje en giet er 3 el van de hete bouillon overheen. Laat de saffraan ca. 15 minuten trekken.
Verhit de olie in de paellapan en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de inktvis toe en bak nog 3 minuten. Voeg de tomaat en de rijst toe en bak nog 5 minuten. Voeg de bouillon en de saffraan toe en laat het geheel in ca. 25 minuten rustig gaar koken.
Voeg na 20 minuten de mosselen en de garnalen toe en warm ze op in de rijst. Als alle bouillon opgenomen of verdampt is en de rijst aan de rand een beetje aangebakken, is de paella klaar.