Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Paella de marisco

Paella de marisco

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een puik bord dampende paella. Je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor deze van oorsprong Valenciaanse rijstklassieker. Mijn eerste echte paella at ik op het Placa Real. Het mooiste én gezelligste plein van Barcelona. Bij een royale 30 °C en geflankeerd door een tintelfrisse cava. Met de Nederlandse lente wil het nog niet zo lukken. Maar iedere keer als ik deze paella maak, proef ik toch even de Spaanse zon.

Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in de paellapan en bak er de garnalen ca. 4 minuten in. Neem de garnalen uit de pan en bak nu de mosselen ca. 2 minuten. Voeg 100 ml water toe en kook de mosselen ca. 4 minuten. Neem de mosselen uit de pan.

  2. Maak de inktvisjes schoon* en snijd ze in stukken. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 15 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel er het vel vanaf. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit 1 l water met de bouillonblokjes. Doe de saffraandraadjes in een kommetje en giet er 3 el van de hete bouillon overheen. Laat de saffraan ca. 15 minuten trekken.

  3. Verhit de olie in de paellapan en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de inktvis toe en bak nog 3 minuten. Voeg de tomaat en de rijst toe en bak nog 5 minuten. Voeg de bouillon en de saffraan toe en laat het geheel in ca. 25 minuten rustig gaar koken.

  4. Voeg na 20 minuten de mosselen en de garnalen toe en warm ze op in de rijst. Als alle bouillon opgenomen of verdampt is en de rijst aan de rand een beetje aangebakken, is de paella klaar.

Per portie: 389 kcal | 32 g koolhydraten | 44 g eiwit | 9 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)