Pasta met gemarineerde courgette, pesto en gebakken kappertjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd of rasp de courgette in dunne schijfjes van ca. 2 mm. Meng het citroensap met de gehakte oregano, de sjalot, het zout en â…“ van de olijfolie. Marineer de courgetteschijfjes ca. 20 minuten in het mengsel.
Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kappertjes er op hoog vuur knapperig in. Neem uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de lasagnevellen in onregelmatige stukken. Kook de pasta in kokend water met wat zout beetgaar. Verwarm intussen de courgette ca. 5 minuten in een ruime pan, zodat hij begint te slinken. Schep de beetgare pasta uit de pan bij de courgette en verwarm het geheel nog kort. Verdeel over borden en schep er royaal pesto overheen. Maak af met de kappertjes, gebakken broodkruim en citroenschil.