Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Pasta met gemarineerde courgette, pesto en gebakken kappertjes

Pasta met gemarineerde courgette, pesto en gebakken kappertjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenpapier
Een pasta pesto maar dan net wat specialer dan de versie uit je studententijd. Probeer dit recept met gemarineerde courgette en kappertjes.

Bereiding

  1. Snijd of rasp de courgette in dunne schijfjes van ca. 2 mm. Meng het citroensap met de gehakte oregano, de sjalot, het zout en ⅓ van de olijfolie. Marineer de courgetteschijfjes ca. 20 minuten in het mengsel.

  2. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kappertjes er op hoog vuur knapperig in. Neem uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snijd de lasagnevellen in onregelmatige stukken. Kook de pasta in kokend water met wat zout beetgaar. Verwarm intussen de courgette ca. 5 minuten in een ruime pan, zodat hij begint te slinken. Schep de beetgare pasta uit de pan bij de courgette en verwarm het geheel nog kort. Verdeel over borden en schep er royaal pesto overheen. Maak af met de kappertjes, gebakken broodkruim en citroenschil.

Per portie: 450 kcal | 52 g koolhydraten | 14 g eiwit | 20 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!