Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pasta met gemarineerde courgette, pesto en gebakken kappertjes

Pasta met gemarineerde courgette, pesto en gebakken kappertjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereiding

  1. Snijd of rasp de courgette in dunne schijfjes van ca. 2 mm. Meng het citroensap met de gehakte oregano, de sjalot, het zout en ⅓ van de olijfolie. Marineer de courgetteschijfjes ca. 20 minuten in het mengsel.

  2. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kappertjes er op hoog vuur knapperig in. Neem uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snijd de lasagnevellen in onregelmatige stukken. Kook de pasta in kokend water met wat zout beetgaar. Verwarm intussen de courgette ca. 5 minuten in een ruime pan, zodat hij begint te slinken. Schep de beetgare pasta uit de pan bij de courgette en verwarm het geheel nog kort. Verdeel over borden en schep er royaal pesto overheen. Maak af met de kappertjes, gebakken broodkruim en citroenschil.

Per portie: 450 kcal | 52 g koolhydraten | 14 g eiwit | 20 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)