Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Rigatoni met groene koolsaus

Rigatoni met groene koolsaus

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd voor de saus de koolbladeren van de  stelen, maar bewaar de stelen. Breng een grote pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.

  2. Verhit in een andere, kleine pan de knoflook met de olie. Laat de olie rustig borrelen tot de knoflook zacht begint te worden, maar laat hem niet verbranden. Haal de knoflook uit de olie. Je kunt het teentje in een ander recept verwerken, voeg hem bijvoorbeeld toe aan een dressing of mayonaise.

  3. Blancheer de koolstelen in de pan met het kokende water 2 minuten. Voeg de bladeren toe en kook nog 1-2 minuten tot ze net zacht zijn.

  4. Giet de kool af en laat afkoelen. Pureer de afgekoelde kool met de knoflookolie in een blender tot een gladde saus.

  5. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en wat zout. Giet af en vang ca. 100 ml kookwater op.

  6. Smelt de boter in een grote pan. Roer de groene koolsaus erdoorheen en schep de pasta erdoor. Voeg wat van het kookwater toe om het
    geheel smeuïger te maken. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

  7. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met chilivlokken naar smaak, wat extra zwarte peper en fijngeraspte pecorino.

Per portie: 678 kcal | 73 g koolhydraten | 15 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Chris Leach & Ilario Avantaggiati Foto’s: David Cotsworth

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)