Fusilli peperonata met tijm en geitenkaas
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rooster de paprika’s rondom op een hete barbecue of direct op het vuur van het gasfornuis tot de schil rondom geblakerd is. Doe de paprika’s in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat ca. 10 minuten staan. Je kunt nu de geblakerde schil er makkelijk vanaf pellen. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit er de ui in ca. 4 minuten glazig in. Voeg de knoflook, de tijm en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten verder. Voeg de paprikareepjes toe en leg een deksel op de pan. Zet het vuur laag en smoor het geheel 7-8 minuten tot de paprika lekker zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta en een scheut kookvocht toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog ca. 1 minuut op laag vuur. Verdeel de pasta over borden en maak af met de zachte geitenkaas, de olijven en wat extra tijm.