Bereiding

1. Doe de aubergine in een vergiet. Bestrooi met zout en meng goed door elkaar. Laat ca. 20 minuten staan. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en snijd de steeltjes fijn. Pureer de gepelde tomaten in een keukenmachine glad.

2.  Spoel de aubergine onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep de aubergine droog met een theedoek. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak er de aubergine op hoog vuur al omscheppend ca. 5 minuten in.

3. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en bak de knoflook en de kappertjes ca. 2 minuten mee. Blus het geheel af met de tomatenpulp en breng rustig aan de kook. Voeg de basilicumsteeltjes toe en laat de saus op laag vuur ca. 10 minuten rustig koken. Breng op smaak met zout en peper.

4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta en een scheut kookvocht toe aan de saus. Verwarm nog ca. 2 minuten op laag vuur. Verdeel de pasta over borden en scheur de basilicumblaadjes erover.

Per portie: ca. 526 kcal
16 g eiwit | 14 g vet | 80 g koolhydraten

foto’s en receptuur: Willem van Santen