Paddenstoelencarbonara
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bak alle champignons in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schud af en toe met de pan tot de champignons bruin zijn. Leg de champignons op een bord. Doe de olie in de pan en bak de knoflook en het sjalotje in een paar minuten zacht.
Doe het ei, de parmezaan en de peterselie in een kom en klop met een vork door elkaar. Doe de pasta en 400 ml kokend water in de pan met de sjalot en kook 8-10 minuten zachtjes tot het vocht een beetje is verdampt en de pasta gaar is. Neem van het vuur en roer het eimengsel en de champignons erdoorheen. Laat ca. 1 minuut staan, roer door en breng op smaak met zout en peper. Voeg nog een beetje water toe als de pasta te droog lijkt. Bestrooi eventueel met nog wat parmezaan en wat versgemalen zwarte peper.