Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Paddenstoelencarbonara

Paddenstoelencarbonara

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Hou je van pasta met champignons? Dan mag je dit recept niet overslaan! Wees ook zeker niet voorzichtig met de parmezaan, dit geeft de pasta nét even wat extra smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediënten

Hou je van pasta met champignons? Dan mag je dit recept niet overslaan! Wees ook zeker niet voorzichtig met de parmezaan, dit geeft de pasta nét even wat extra smaak.

Bereiding

  1. Bak alle champignons in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schud af en toe met de pan tot de champignons bruin zijn. Leg de champignons op een bord. Doe de olie in de pan en bak de knoflook en het sjalotje in een paar minuten zacht.

  2. Doe het ei, de parmezaan en de peterselie in een kom en klop met een vork door elkaar. Doe de pasta en 400 ml kokend water in de pan met de sjalot en kook 8-10 minuten zachtjes tot het vocht een beetje is verdampt en de pasta gaar is. Neem van het vuur en roer het eimengsel en de champignons erdoorheen. Laat ca. 1 minuut staan, roer door en breng op smaak met zout en peper. Voeg nog een beetje water toe als de pasta te droog lijkt. Bestrooi eventueel met nog wat parmezaan en wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 673 kcal | 86 g koolhydraten | 29 g eiwit | 21 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!