Vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak dit gerecht zo snel mogelijk nadat je de zwammen hebt geplukt. Ze blijven maar kort goed. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim gezouten water.
Meng intussen in een kom de eidooiers, het hele ei en de geraspte Remeker.
Maak de inktzwammen schoon door met een klein mesje de buitenkant schoon te schrapen. Zo weten we zeker dat het zand eraf is. Trek of snijd de hoed in reepjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de inktzwammen goudbruin. Zet het vuur uit.
Giet de spaghetti af, maar bewaar een kopje pastawater. Voeg de spaghetti toe aan de pan met inktzwammen en schenk de helft van het achtergehouden pastawater erbij.
Wals de pan rond en voeg het eimengsel toe. Roer en wals tot de spaghetti gelijkmatig is bedekt met de saus. Werk snel om te voorkomen dat de eieren stollen. Voeg indien nodig het overige bewaarde pastawater toe. Breng op smaak met zout en peper.