Spaghetti bolognese
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Spaghetti bolognese maken is geen hogere wiskunde, maar vooral een kwestie van het volgen van een goed basisrecept voor ragu bolognese. Vanaf nu kun je dit recept er altijd bijnemen, zodat jij zelf onbezorgd die keuken in kunt. En van zo’n traditionele spaghettisaus kun je gerust stellen dat het een gigantische allemansvriend is.Â
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de wortel en de stengel bleekselderij en snijd in hele fijne blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en laat daarin de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij stoven. Fruit het geheel ca. 5 minuten op medium vuur, tot de ingrediënten glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en zet het vuur hoger. Roer goed en bak tot het vlees gebruind is. Voeg de laurierblaadjes en de rode wijn toe en roer met een houten lepel. Laat de alcohol in ca. 3 minuten verdampen. Voeg daarna de oregano, de suiker, de passata en de groentebouillon toe.
Laat de bolognesesaus ca. 1 uur pruttelen, zodat het vocht uitkookt en de saus een mooie consistentie heeft. Proef na ca. 40 minuten en breng royaal op smaak met zout en peper.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in gezouten water. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan met bolognesesaus. Schep alles om.
Verdeel de spaghetti bolognese over borden en maak af met de basilicumblaadjes, de geraspte parmezaan en wat extra zwarte peper.