Spaghetti met groene saus en Grana Padano
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de stronk van de broccoli in stukken, en de rest in kleine roosjes.
Breng water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee. Giet het geheel af.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie totdat ze goudbruin zijn, hou apart.
Verwarm de margarine in een pan. Voeg de stukken brocollistronk toe en bak in 10 minuten gaar. Roer regelmatig. Voeg de bloem en de melk toe en verwarm het geheel al roerend nog een aantal minuten. Voeg de helft van de Grana Padano toe. Schenk de saus in een keukenmachine, voeg de spinazie toe en blend totdat je een groene saus hebt. Afhankelijk van de maat van je keukenmachine (of blender) moet je dit in twee keer doen.
Roer de saus door de spaghetti met broccoli en verwarm nog even kort al roerend op laag vuur.
Verdeel de pasta over vier borden en besprenkel met de pijnboompitjes en Grana Padano.