Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Recepten met Grana Padano

Spaghetti met groene saus en Grana Padano

In samenwerking met Grana Padano
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Anne Travel Foodie maakte deze heerlijke pasta met Grana Padano: "In de saus zit lekker veel groenten verborgen. Ideaal voor kritische eters, want die zullen niet doorhebben dat ze ongemerkt veel spinazie en broccoli binnenkrijgen. Grote trek? Dit gerecht is ook erg lekker met groenteballetjes."

Bereiding

  1. Snijd de stronk van de broccoli in stukken, en de rest in kleine roosjes.

  2. Breng water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee. Giet het geheel af.

  3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie totdat ze goudbruin zijn, hou apart.

  4. Verwarm de margarine in een pan. Voeg de stukken brocollistronk toe en bak in 10 minuten gaar. Roer regelmatig. Voeg de bloem en de melk toe en verwarm het geheel al roerend nog een aantal minuten. Voeg de helft van de Grana Padano toe. Schenk de saus in een keukenmachine, voeg de spinazie toe en blend totdat je een groene saus hebt. Afhankelijk van de maat van je keukenmachine (of blender) moet je dit in twee keer doen.

  5. Roer de saus door de spaghetti met broccoli en verwarm nog even kort al roerend op laag vuur.

  6. Verdeel de pasta over vier borden en besprenkel met de pijnboompitjes en Grana Padano.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)