Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Spaghetti alle vongole met zeekraal

Spaghetti alle vongole met zeekraal

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Deze Spaghetti alle Vongole met zeekraal brengt de smaken van de zee samen in een eenvoudig en verfijnd gerecht. Perfect voor een snelle, maar luxe maaltijd met een Italiaanse touch!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Deze Spaghetti alle Vongole met zeekraal brengt de smaken van de zee samen in een eenvoudig en verfijnd gerecht. Perfect voor een snelle, maar luxe maaltijd met een Italiaanse touch!

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water met 1 tl zout aan de kook. Verhit 3 el olie in een middelgrote pan en fruit er de knoflook op laag vuur zacht in.

  2. Zet het vuur hoog. Voeg de venusschelpen en de zeekraal toe. Schenk de wijn erbij en dek goed af. Kook 2-3 minuten. Schud af en toe de pan zodat de schelpen de ruimte krijgen om te openen.

  3. Neem de pan van het vuur en neem met een schuimspaan de schelpen en de zeekraal uit het vocht. Leg ze op een schaal.

  4. Zet de pan terug op het vuur en kook het vocht tot de helft in. Kook intussen de spaghetti in 8-10 minuten beetgaar in kokend water. Roer af en toe om.

  5. Giet de spaghetti af en laat uitlekken. Verwijder de helft van de venusschelpen uit hun schelp.

  6. Smelt de boter in het ingekookte vocht en roer tot het geheel wat dikker wordt. Roer de venusschelpen met en zonder schelp en de zeekraal erdoorheen.

  7. Roer de spaghetti en de peterselie erdoorheen. Bedruppel met olijfolie. Breng op smaak met peper en serveer.

Per portie: 707 kcal | 56 g koolhydraten | 41 g eiwit | 30 g vet

©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)