Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

tomatensaus

Tomatensaus recept

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Ben je van plan om zelf tomatensaus te maken? Goed idee! Het resultaat is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar zelf tomatensaus is ook nog eens verrassend makkelijk. Je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen:
Tip
Het venkelzaad met zijn zoete smaak is heerlijk in de saus, maar je kunt ook variëren met bijvoorbeeld gedroogde oregano of rozemarijn. Voor een vegetarische tomatensaus laat je het spek weg.

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.

  2. Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Breng op smaak met zout, peper en de balsamico.

Foto’s: Stephan van Raay, receptuur: Willem van Santen, styling: Janneke Duister, servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)

Lees verder onder de advertentie