Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Spaghetti aglio e olio met sriracha

Spaghetti aglio e olio met sriracha

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een grote pan water met een grote snuf zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht.

  2. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de knoflook ca. 2 minuten in, maar laat hem niet bruin worden.
    Voeg de spaghetti met een spaghettitang toe aan de pan. Voeg de sriracha, â…” van de parmezaan, de helft van de peterselie, de helft van de citroenschil en 3-4 el van het kookvocht toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de spaghetti over twee borden. Bestrooi met de overige parmezaan, peterselie en citroenschil en druppel er wat extra olijfolie
    overheen.

Per portie: 697 kcal | 80 g koolhydraten | 26 g eiwit | 29 g vet

© Olive magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Howard Shooter Foodstyling: Esther Clark Styling: Luis Peral

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)