
Sriracha uit Si Racha
Lees verder na de advertentie
Oorspronkelijk komt de chilisaus uit de Thaise stad Si Racha, maar hij werd in de jaren tachtig razend populair in de Verenigde Staten toen de Chinese Vietnamees David Tran er zijn eigen versie van op de markt bracht in een fles met het logo van een haan. Inmiddels vindt de sriracha zijn weg in vele keukens, want of je hem nou over een pizza druppelt of over een wrap, de scherpe en frisse saus haalt van elk gerecht de smaak op. Binnenkort een Aziatische barbecue in de tuin? Een fles zelfgemaakte sriracha mag niet ontbreken.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Foodies favoriet

Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan
Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Recept
Hak 250 g rode rawit pepers (toko) en 4 gepelde teentjes knoflook grof. Meng ze in een glazen pot 1 el zout en 225 ml wittewijnazijn. Sluit de pot af en zet een nacht in de koelkast. Breng het mengsel de volgende dag in een pan aan de kook met 1 el palmsuiker en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en pureer het geheel. Wrijf door een fijne zeef en giet de sriracha in een glazen fles of pot. Laat afkoelen en you are ready to go!
Voor de echte hot sauce-liefhebbers onder ons: vul een tube of reispotje voor deze saus on the go!
Recepten met sriracha:
Sesamzalm met srirachasaus
> naar het recept voor sesamzalm met srirachasaus
Kaas-knoflookbrood met sriracha
> naar het recept voor kaas-knoflookbrood met sriracha
Gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes
> naar het recept voor gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes
Onze tips

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.