
Gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Blancheer de sperziebonen ca. 8 minuten in een pan met kokend water en wat zout. Snijd de tofu in plakken van ca. 1,5 cm dik. Wentel de plakken achtereenvolgens in de bloem, het ei en tot slot in de geraspte kokos. Laat de gepaneerde tofu op een rooster kort drogen.
Verhit een laag olie in een pan en frituur er de tofu aan beide kanten goudbruin in. Verhit een scheutje olie in een andere pan en fruit er de ui in ca. 4 minuten zacht in. Voeg de sperziebonen toe en bak ze kort mee. Meng de sriracha, de limoenschil en het limoensap erdoorheen. Schep de gefrituurde tofu uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de boontjes met de tofu en srirachamayo. Garneer met de kokosvlokken.