Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Recepten met kokos: gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes

Gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de sperziebonen ca. 8 minuten in een pan met kokend water en wat zout. Snijd de tofu in plakken van ca. 1,5 cm dik. Wentel de plakken achtereenvolgens in de bloem, het ei en tot slot in de geraspte kokos. Laat de gepaneerde tofu op een rooster kort drogen.

  2. Verhit een laag olie in een pan en frituur er de tofu aan beide kanten goudbruin in. Verhit een scheutje olie in een andere pan en fruit er de ui in ca. 4 minuten zacht in. Voeg de sperziebonen toe en bak ze kort mee. Meng de sriracha, de limoenschil en het limoensap erdoorheen. Schep de gefrituurde tofu uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de boontjes met de tofu en srirachamayo. Garneer met de kokosvlokken.

Per portie: 633 kcal | 8 g koolhydraten | 19 g eiwit | 54 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)