Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Recepten met kokos: gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes

Gefrituurde tofu in kokoskorst met srirachaboontjes

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Wat met vis kan, kan met tofu net zo goed. Door het in een goudbruin jasje te bakken, krijgt het extra veel smaak. Dit lust iedereen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Wat met vis kan, kan met tofu net zo goed. Door het in een goudbruin jasje te bakken, krijgt het extra veel smaak. Dit lust iedereen!

Bereiding

  1. Blancheer de sperziebonen ca. 8 minuten in een pan met kokend water en wat zout. Snijd de tofu in plakken van ca. 1,5 cm dik. Wentel de plakken achtereenvolgens in de bloem, het ei en tot slot in de geraspte kokos. Laat de gepaneerde tofu op een rooster kort drogen.

  2. Verhit een laag olie in een pan en frituur er de tofu aan beide kanten goudbruin in. Verhit een scheutje olie in een andere pan en fruit er de ui in ca. 4 minuten zacht in. Voeg de sperziebonen toe en bak ze kort mee. Meng de sriracha, de limoenschil en het limoensap erdoorheen. Schep de gefrituurde tofu uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de boontjes met de tofu en srirachamayo. Garneer met de kokosvlokken.

Per portie: 633 kcal | 8 g koolhydraten | 19 g eiwit | 54 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!