Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Penne alla norma

Penne alla norma

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng de aubergine met de olijfolie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak er de aubergine ca. 5 minuten in tot hij verkleurd en gebakken is. Doe de aubergine in een kom.

  2. 2. Zet het vuur laag en fruit de ui met een scheutje water ca. 5 minuten in het bakvet glazig. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de gepelde tomaten en 200 ml water toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer met een houten lepel door en druk de tomaten een beetje plat.

  3. 3. Doe de aubergine terug in de pan en laat het geheel 20-30 minuten zachtjes pruttelen of totdat de saus dik is en de aubergine zacht.

  4. 4. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af en vang een beetje van het kookwater op. Roer de pasta door de saus en voeg eventueel wat kookwater toe als het geheel te dik is. Roer ¾ van de parmezaan erdoorheen. Verdeel de pasta over borden en garneer met de overige parmezaan en het basilicum.

Per portie: 286 kcal | 48 g koolhydraten | 8 g eiwit | 5 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)