Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
weekmenu Portobelloburger met krokante halloumi en rucolapesto

4x de lekkerste recepten met pesto

Advertentie

Alles wordt lekkerder van pesto. Of je het nu hebt over pasta, soep of simpel wat gekookte groenten: met een lepel van dit lekkers eroverheen waan je je met ieder gerecht in Italië. Probeer een van deze vier variaties en we beloven je dat je het daarna roerend met ons eens bent.

1. Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Pasta penne met pesto kennen we inmiddels wel, maar heb je al eens gnocchi met pesto geprobeerd? Deze variatie is om van te watertanden. Voor dit gerecht maken we de gnocchi zelf, maar als je weinig tijd hebt kun je ook kiezen voor een kant-en-klare versie uit de supermarkt.

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

2. Broccoli met cashew-fetapesto en gepocheerd ei

Aan de pesto bij dit gerecht komt geen basilicum te pas. We gaan aan de slag met cashew en feta. Spoiler alert: dit wordt een van je nieuwe favoriete pesto recepten.

Broccoli met cashew-fetapesto en gepocheerd ei

3. Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

Deze romige venkelsoep is te lekker om te bewaren tot het buiten kouder wordt. Gelukkig doen jullie dan ook niet en werden we op Instagram overladen met jullie heerlijke foto’s. Zelf proberen? Maak dit gerecht dan snel!

Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

4. Portobelloburger met krokante halloumi en rucolapesto

Dit gerecht heeft het allemaal: heerlijk door de vlezige structuur van de portobello, het zoete van de paprika en het hartige van de halloumi.

Wil je meer lekkere inspiratie voor je ontbijt, lunch of diner? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag de beste recepten in je inbox.

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Portobelloburger met krokante halloumi en rucolapesto

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!