Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een kleine blender en pureer tot een dikke pesto. Blancheer de broccoli kort in kokend water, giet hem af en laat goed uitlekken.

2. Breng in een ruime pan met dikke bodem** een laag water van ca. 10 cm hoog aan de kook. Voeg een scheutje azijn toe aan het kokende water. Breek de eieren elk in een afzonderlijk koffiekopje. Laat de eieren een voor een vanuit het kopje langs de rand van de pan in het water glijden. Als het goed is komen de eieren al snel los van de bodem en hangen ze als ballonnetjes in het water. Draai het vuur laag en pocheer de eieren 4-5 minuten.

3. Schep de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Strijk ¾ van de pesto uit over een schaal of op borden. Verdeel de broccoli eroverheen. Leg het gepocheerde ei erbij en maak af met wat zout en peper. Garneer eventueel met extra cashewnoten, feta en wat verse peterselie.

*Kijk op de site van de vegetariërsbond voor een overzicht van vegetarische kazen.

**Gebruik zo mogelijk een pan waarvan de rand en de bodem rond in elkaar overlopen. Door de ronding van de pan krult het eiwit mooi bij elkaar.

Per portie (4): ca. 796 kcal 25 g eiwit | 61 g vet | 37 g koolhydraten