Bereiding

1. Stamp voor de pesto de rucola, de knoflook, de pijnboompitten en het zeezout in een vijzel tot een fijne pasta. Voeg geleidelijk de olijfolie toe zodat je een smeuïge pesto krijgt.

2. Snijd de steeltjes van de portobello’s. Marineer de portobello’s met de olijfolie en wat zout. Laat de paprika goed uitlekken en dep de stukken droog met keukenpapier. Blancheer de haricots verts kort in kokend water.

3. Dep de halloumi droog met keukenpapier. Snijd de halloumi in reepjes van ca. ½ cm breed. Verhit een laag olie van 1 cm in een ruime pan. Wentel de halloumireepjes in de maïzena en schud ze goed af. Bak de halloumireepjes in 5-7 minuten goudbruin en krokant in de olie. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

4. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de portobello’s ca. 8 minuten in de pan. Voeg na ca. 3 minuten de paprika toe en gril nog even ca. 5 minuten mee zodat hij lekker warm is.

5. Snijd de broodjes doormidden. Bestrijk beide kanten met wat pesto. Beleg de broodjes met de haricots verts, de rucolablaadjes, een portobello, een stuk paprika en wat krokante halloumi. Verdeel er nog royaal pesto overheen. Maak af met wat pijnboompitjes en leg de bovenste helft van de broodjes erop. Lekker met zoete aardappelfriet.

Per portie: ca. 699 kcal
19 g eiwit | 54 g vet | 33 g koolhydraten

*Wat is halloumi? We leggen het uit in deze blog!