Zoeteaardappelfriet met halloumi en munt
Eenvoudig4 personen10 minuten bereiden30 minuten wachten
Aardappelchips hebben niet veel nodig om erbij te eten, maar de toevoeging van halloumi en munt in dit recept maakt van deze behoorlijk gewone, dagelijkse snack iets veel heerlijkers.
Ingrediënten
- VOOR DE FRIET
- 750 g zoete aardappel (geschild en in plakjes van 1,5 cm dik)
- 3 el olijfolie
- ½ tl cayennepeper
- zeezout
- VOOR DE HALLOUMI
- 100 g halloumi
- 1 el gedroogde munt
- VERDER NODIG
- bakplaat met bakpapier
- rasp
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de zoete-aardappelplakjes in een grote kom, schenk de olijfolie erbij en strooi de cayennepeper en het zeezout erover.
- Hussel de frites tot ze egaal bedekt zijn met olie en cayennepeper. Schuif alles op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Rooster de chips 20 tot 30 minuten in de oven, keer ze halverwege.
- Rasp de halloumi fijn boven een kleine kom of een bord. Voeg de munt toe en hussel tot de munt gelijkmatig is verdeeld. Zet aan de kant tot de frites klaar zijn.
- Haal de frites uit de oven zodra de randen goudbruin zijn en de frites mooi knapperig. Schep de frites op een serveerschaal. Schep de geraspte halloumi met munt in hoopjes op de frites en geniet er meteen van.

Recept uit het boek
Vers uit de oven