Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verhit voor de soep de boter in een ruime pan en fruit er de ui, de venkel en de wortel ca. 10 minuten op matig vuur in. Voeg de venkelzaadjes toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de bouillon. Laat de soep ca. 20 minuten rustig koken tot de groenten zacht zijn.
2. Pureer het geheel met een staafmixer helemaal glad. Voeg de slagroom toe en kook nog ca. 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
3. Hak voor de pesto de dille, de olijven en de amandelen fijn en meng ze met de olijfolie en de geperste knoflook. Breng op smaak met zout. De pesto mag lekker grof blijven.
4. Verdeel de warme soep over kommen en verdeel er de zongedroogde tomaatjes overheen. Maak af met een flinke lepel pesto. Geef de overgebleven pesto en de grissini erbij.