Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de pesto

Voor de soep

Bereiding

  1. 1. Verhit voor de soep de boter in een ruime pan en fruit er de ui, de venkel en de wortel ca. 10 minuten op matig vuur in. Voeg de venkelzaadjes toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de bouillon. Laat de soep ca. 20 minuten rustig koken tot de groenten zacht zijn.

  2. 2. Pureer het geheel met een staafmixer helemaal glad. Voeg de slagroom toe en kook nog ca. 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  3. 3. Hak voor de pesto de dille, de olijven en de amandelen fijn en meng ze met de olijfolie en de geperste knoflook. Breng op smaak met zout. De pesto mag lekker grof blijven.

  4. 4. Verdeel de warme soep over kommen en verdeel er de zongedroogde tomaatjes overheen. Maak af met een flinke lepel pesto. Geef de overgebleven pesto en de grissini erbij.

Per portie: 930 kcal | 20 g koolhydraten | 11 g eiwit | 89 g vet

Foto's: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)