Advertentie
Overgebleven restjes gekookte pasta
Het is voor velen vast herkenbaar; je hebt een heerlijk pastagerecht op tafel gezet maar aan het einde van de avond zit er nog steeds wat overgebleven pasta in de pan. Gooi de restjes gekookte pasta vooral niet weg maar maak er wat lekkers mee! Zo kun je de overgebleven gekookte pasta perfect gebruiken als vulling in je maaltijdsalade of soep. Wacht hier alleen niet te lang mee, volgens het Voedingscentrum kun je gekookte pasta slechts tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Iedere week de lekkerste pasta recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Pastasalade met pestocroutons
Het is misschien een inkoppertje maar gekookte pasta is dé perfecte vulling voor je maaltijdsalade. Wanneer je overgebleven pasta van de avond ervoor gebruikt, ben je ook nog eens in een handomdraai klaar. Voeg er saus, groenten en proteïnes naar keuze aan toe en klaar is kees. Binnen een paar minuten heb jij een pastasalade gemaakt waarmee je tijdens de lunch al je collega’s jaloers kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten? Of pastasalade met pestocroutons of juist pastasalade met vegetarische kip en perzik? Jij kiest!
Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie
Niks lekkerder dan een ovenschotel met een flinke laag smeuïge kaas erop. Je restjes gekookte pasta van gisteren vormen vandaag de perfecte basis van die ovenschotel. En ook hierbij geldt; het gebruiken van restjes bespaart je ook nog eens tijd. Win-win! Van overgebleven macaroni maak je bijvoorbeeld een heerlijke mac ‘n’ cheese ovenschotel. Zo heb jij in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Voorjaarssoep
Iedereen weet; vermicelli maakt je bouillon helemaal af. De kleine pastasliertjes zijn gewoonweg de perfecte vulling voor elke soep. Maar wist je dat je in plaats van vermicelli ook heel goed restjes pasta kunt gebruiken? Vooral de pastasoorten spaghetti en tortellini zijn hiervoor geschikt. Ze geven je bouillon net die extra bite.
Fideuà met zeevruchten
Wil jij eens een keer wat heel anders proberen? Maak een Spaanse fideuà van je overgebleven pasta. Dit Spaanse gerecht is vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je oorspronkelijk fideuà, een korte en dunne pasta. In Nederland kun je fideuà prima vervangen door macaroni of vermicelli. Dit is dus het perfecte gerecht om je restjes pasta mee op te maken.
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.