
Overgebleven restjes gekookte pasta
Lees verder na de advertentie
Het is voor velen vast herkenbaar; je hebt een heerlijk pastagerecht op tafel gezet maar aan het einde van de avond zit er nog steeds wat overgebleven pasta in de pan. Gooi de restjes gekookte pasta vooral niet weg maar maak er wat lekkers mee! Zo kun je de overgebleven gekookte pasta perfect gebruiken als vulling in je maaltijdsalade of soep. Wacht hier alleen niet te lang mee, volgens het Voedingscentrum kun je gekookte pasta slechts tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Iedere week de lekkerste pasta recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Pastasalade met pestocroutons
Het is misschien een inkoppertje maar gekookte pasta is dĆ© perfecte vulling voor je maaltijdsalade. Wanneer je overgebleven pasta van de avond ervoor gebruikt, ben je ook nog eens in een handomdraai klaar. Voeg er saus, groenten en proteĆÆnes naar keuze aan toe en klaar is kees. Binnen een paar minuten heb jij een pastasalade gemaakt waarmee je tijdens de lunch al je collega’s jaloers kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten? Of pastasalade met pestocroutons of juist pastasalade met vegetarische kip en perzik? Jij kiest!

Mac ānā cheese-schotel met spinazie
Niks lekkerder dan een ovenschotel met een flinke laag smeuĆÆge kaas erop. Je restjes gekookte pasta van gisteren vormen vandaag de perfecte basis van die ovenschotel. En ook hierbij geldt; het gebruiken van restjes bespaart je ook nog eens tijd. Win-win! Van overgebleven macaroni maak je bijvoorbeeld een heerlijke mac ‘n’ cheese ovenschotel. Zo heb jij in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Voorjaarssoep
Iedereen weet; vermicelli maakt je bouillon helemaal af. De kleine pastasliertjes zijn gewoonweg de perfecte vulling voor elke soep. Maar wist je dat je in plaats van vermicelli ook heel goed restjes pasta kunt gebruiken? Vooral de pastasoorten spaghetti en tortellini zijn hiervoor geschikt. Ze geven je bouillon net die extra bite.Ā

FideuĆ met zeevruchten
Wil jij eens een keer wat heel anders proberen? Maak een Spaanse fideuĆ van je overgebleven pasta. Dit Spaanse gerecht is vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je oorspronkelijk fideuĆ , een korte en dunne pasta. In Nederland kun je fideuĆ prima vervangen door macaroni of vermicelli. Dit is dus het perfecte gerecht om je restjes pasta mee op te maken.
Onze tips

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.