Overgebleven restjes gekookte pasta

Het is voor velen vast herkenbaar; je hebt een heerlijk pastagerecht op tafel gezet maar aan het einde van de avond zit er nog steeds wat overgebleven pasta in de pan. Gooi de restjes gekookte pasta vooral niet weg maar maak er wat lekkers mee! Zo kun je de overgebleven gekookte pasta perfect gebruiken als vulling in je maaltijdsalade of soep. Wacht hier alleen niet te lang mee, volgens het Voedingscentrum kun je gekookte pasta slechts tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Iedere week de lekkerste pasta recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pastasalade

Het is misschien een inkoppertje maar gekookte pasta is dé perfecte vulling voor je maaltijdsalade. Wanneer je overgebleven pasta van de avond ervoor gebruikt, ben je ook nog eens in een handomdraai klaar. Voeg er saus, groenten en proteïnes naar keuze aan toe en klaar is kees. Binnen een paar minuten heb jij een pastasalade gemaakt waarmee je tijdens de lunch al je collega’s jaloers kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten? Of pastasalade met pestocroutons of juist pastasalade met vegetarische kip en perzik? Jij kiest!

overgebleven pasta recepten

Ovenschotel van overgebleven pasta

Niks lekkerder dan een ovenschotel met een flinke laag smeuïge kaas erop. Je restjes gekookte pasta van gisteren vormen vandaag de perfecte basis van die ovenschotel. En ook hierbij geldt; het gebruiken van restjes bespaart je ook nog eens tijd. Win-win! Van overgebleven macaroni maak je bijvoorbeeld een heerlijke mac ‘n’ cheese ovenschotel. Zo heb jij in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Soep van overgebleven pasta

Iedereen weet; vermicelli maakt je bouillon helemaal af. De kleine pastasliertjes zijn gewoonweg de perfecte vulling voor elke soep. Maar wist je dat je in plaats van vermicelli ook heel goed restjes pasta kunt gebruiken? Vooral de pastasoorten spaghetti en tortellini zijn hiervoor geschikt. Ze geven je bouillon net die extra bite. 

> naar het recept voor voorjaarssoep

overgebleven pasta

Fideuà

Wil jij eens een keer wat heel anders proberen? Maak een Spaanse fideuà van je overgebleven pasta. Dit Spaanse gerecht is vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je oorspronkelijk fideuà, een korte en dunne pasta. In Nederland kun je fideuà prima vervangen door macaroni of vermicelli. Dit is dus het perfecte gerecht om je restjes pasta mee op te maken.

> naar het recept: fideuà 

Fideuà met zeevruchten

Pasta chips

‘s Avonds zin in een snack? Verwerk de overgebleven pasta dan gelijk en maak er pasta chips van. Je gebruikt hiervoor gekookte pasta; het liefst een pastasoort die je gemakkelijk kan pakken met je vingers. Daar gaat wat olijfolie overheen met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Even in de airfryer of oven en je hebt de meest crunchy snack om je vingers bij af te likken.

> naar het recept: pasta chips

Recept voor pasta chips