Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een springvorm (24 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Wikkel de bodem van de vorm meerdere malen strak in aluminiumfolie om lekken te voorkomen.

  2. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout net niet helemaal gaar, omdat de pasta nog verder zal garen in de oven. Giet de pasta af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

  3. Verhit een klontje boter in een pan en bak er de lente-ui in 6-7 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de spinazie in delen toe en laat hem slinken.

  4. Klop de eieren met de slagroom en de melk in een grote kom. Roer de helft van de parmezaan, alle andere kazen en een flinke snuf zout en peper erdoorheen. Roer de macaroni en het spinaziemengsel erdoorheen.

  5. Verdeel het mengsel over de springvorm en bestrooi met de rest van de parmezaan. Zet de vorm op een bakplaat en bak 30-35 minuten in de oven tot het geheel stevig wordt en de buitenkant goudbruin begint te kleuren. Laat ca. 20 minuten afkoelen in de vorm, losjes afgedekt met aluminium folie. Snijd in punten serveer.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Jennie Vincent

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)