Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Fideuà met zeevruchten

Fideuà met zeevruchten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Fideuà is een Spaans gerecht, vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je fideuà, een korte en dunne pasta. In Nederland kun je fideuà prima vervangen door macaroni of vermicelli. Maar ben je in een Spaanse supermarkt, neem dan vooral een pak fideuà mee voor dit recept.

Bereiding

  1. 1. Verhit 3 el olijfolie in een grote lage pan. Bak er op laag vuur al roerend de vermicelli in tot hij licht goudbruin kleurt. Voeg de plakjes knoflook, de paprikapoeder en een snufje saffraan toe en bak ca. 30 seconden. Voeg de tomaat en ¾ van de bouillon toe. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur onder af en toe roeren.

  2. 2. Voeg de garnalen, de mosselen en de overige bouillon toe en kook ca. 5 minuten verder. Roer daarbij af en toe door en proef af en toe. De pasta moet beetgaar zijn en de bouillon bijna helemaal opgenomen. Voeg wanneer de mosselen open zijn en de garnalen roze zijn de doperwten toe en laat ze goed warm worden.

  3. 3. Meng de mayonaise met de geperste knoflook en wat saffraan. Serveer bij de fideuà en het brood.

Per portie: 700 kcal | 53 g koolhydraten | 34 g eiwit | 37 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)