Fideuà met zeevruchten
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verhit 3 el olijfolie in een grote lage pan. Bak er op laag vuur al roerend de vermicelli in tot hij licht goudbruin kleurt. Voeg de plakjes knoflook, de paprikapoeder en een snufje saffraan toe en bak ca. 30 seconden. Voeg de tomaat en ¾ van de bouillon toe. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur onder af en toe roeren.
2. Voeg de garnalen, de mosselen en de overige bouillon toe en kook ca. 5 minuten verder. Roer daarbij af en toe door en proef af en toe. De pasta moet beetgaar zijn en de bouillon bijna helemaal opgenomen. Voeg wanneer de mosselen open zijn en de garnalen roze zijn de doperwten toe en laat ze goed warm worden.
3. Meng de mayonaise met de geperste knoflook en wat saffraan. Serveer bij de fideuà en het brood.