Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs

Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs

In samenwerking met Côte d'Or.
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Er is niets beter dan dat de chocolade begint te stromen bij het opensnijden van een lavacakeje. Of het makkelijk is? Zeker! Probeer het zelf tijdens het maken van dit overheerlijke dessert.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 4 ramekins (ovenvaste schaaltjes)
Er is niets beter dan dat de chocolade begint te stromen bij het opensnijden van een lavacakeje. Of het makkelijk is? Zeker! Probeer het zelf tijdens het maken van dit overheerlijke dessert.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Vet de schaaltjes in met boter. Hak de pure chocolade grof en smelt hem samen met de boter au bain-marie. Roer het mengsel glad en laat iets afkoelen.

  2. Klop de eieren met het zout en de suiker met een elektrische mixer wit en schuimig. Spatel het eiermengsel in twee porties luchtig door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het geheel en spatel rustig
    door.

  3. Vul de schaaltjes voor ¾ met het beslag. Druk in ieder schaaltje een brokje BonBonBloc in het midden. Bak de lavacakes 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant stevig is maar de cakes nog zacht zijn in het midden. Serveer de lavacakes in de schaaltjes of stort ze voorzichtig op bordjes. Geef er een bolletje vanille-ijs bij en serveer direct.

Per portie: 530 kcal | 44 g koolhydraten | 8 g eiwit | 36 g vet

Receptuur: Willem van Santen en Lotus van Overveldt Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser Keramiek: Corinne van Baast

Wat vind jij van dit recept?

2.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!