Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Vet de schaaltjes in met boter. Hak de pure chocolade grof en smelt hem samen met de boter au bain-marie. Roer het mengsel glad en laat iets afkoelen.
Klop de eieren met het zout en de suiker met een elektrische mixer wit en schuimig. Spatel het eiermengsel in twee porties luchtig door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het geheel en spatel rustig
door.Vul de schaaltjes voor ¾ met het beslag. Druk in ieder schaaltje een brokje BonBonBloc in het midden. Bak de lavacakes 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant stevig is maar de cakes nog zacht zijn in het midden. Serveer de lavacakes in de schaaltjes of stort ze voorzichtig op bordjes. Geef er een bolletje vanille-ijs bij en serveer direct.