Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs

Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs

In samenwerking met Côte d'Or.
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 4 ramekins (ovenvaste schaaltjes)
Er is niets beter dan dat de chocolade begint te stromen bij het opensnijden van een lavacakeje. Of het makkelijk is? Zeker! Probeer het zelf tijdens het maken van dit overheerlijke dessert.
Côte d’Or
Al meer dan 140 jaar verwent Côte d’Or chocoladeliefhebbers. Alles begon in 1883, toen Charles Neuhaus, meester-chocolatier, het merk Côte d’Or creëerde en hiermee verwees naar de Goudkust, het huidige Ghana dat een deel van de cacaobonen aanvoerde. Sindsdien is het verhaal van de prille chocoladetablet uitgegroeid tot een saga met ruim 100 producten en smaken. Côte d’Or is zonder meer een wereldmerk geworden door trouw te blijven aan de unieke intense smaak, te verklaren door het vakmanschap en de succesvolle productinnovaties.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Vet de schaaltjes in met boter. Hak de pure chocolade grof en smelt hem samen met de boter au bain-marie. Roer het mengsel glad en laat iets afkoelen.

  2. Klop de eieren met het zout en de suiker met een elektrische mixer wit en schuimig. Spatel het eiermengsel in twee porties luchtig door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het geheel en spatel rustig
    door.

  3. Vul de schaaltjes voor ¾ met het beslag. Druk in ieder schaaltje een brokje BonBonBloc in het midden. Bak de lavacakes 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant stevig is maar de cakes nog zacht zijn in het midden. Serveer de lavacakes in de schaaltjes of stort ze voorzichtig op bordjes. Geef er een bolletje vanille-ijs bij en serveer direct.

Per portie: 530 kcal | 44 g koolhydraten | 8 g eiwit | 36 g vet

Receptuur: Willem van Santen en Lotus van Overveldt Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser Keramiek: Corinne van Baast

Wat vind jij van dit recept?

2 / 5.0 (2 stemmen)