Bereiding

Een cake maken met yoghurt wordt nog beter wanneer je er ook je eigengemaakte ganache erbij maakt. Deze verjaardag verras je iedereen met een yoghurtcake met ganache en cacao!

  1. Klop de eieren met de suiker en een snufje zout luchtig en romig. Zeef het bakmeel. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
  2. Roer de yoghurt en de olie voorzichtig door het eimengsel. Spatel het bakmeel erdoorheen. Strijk het beslag glad in een ingevette springvorm. Bak de cake in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  3. Neem de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Breek de pure chocolade in kleine stukjes in een kom. Breng de slagroom met een snufje zout aan de kook. Schenk de hete slagroom over de chocolade. Roer het geheel met een spatel tot een glad mengsel. Laat afkoelen tot het een smeerbare ganache is.
  4. Neem de cake uit de springvorm en leg hem op een taartrooster. Plaats eventueel een schaal of vorm onder het rooster. Strijk de ganache nonchalant over de cake. Vang overtollige ganache op in de vorm. Bestuif met cacao en bestrooi met wat grof zeezout voor de liefhebber.

Foto’s: foodies