Truffeltaart met chocoladeschotsen
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Smelt voor de biscuit 100 g pure chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
Klop 250 g boter in ca. 5 minuten luchtig met een mixer. Voeg het five-spice poeder, de eieren en de suiker toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel hem er voorzichtig doorheen. Voeg
de bloem en een snufje zout in drie delen toe en spatel elk deel er steeds voorzichtig doorheen.Vet een springvorm (18 cm Ø) in met boter. Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de biscuit gaar is. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Smelt voor de vulling de witte en pure chocolade apart van elkaar au bain-marie. Zet 400 g pure chocolade apart. Strijk voor de schotsen 100 g pure chocolade en de witte chocolade met een paletmes dun uit op een vel bakpapier en leg het in de koelkast.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en voeg de overgebleven 400 g gesmolten pure chocolade toe. Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden.
Leg 1 helft van de cake als bodem in de springvorm en schenk de helft van de vulling erover. Leg de bovenkant van de biscuit erop en verdeel het grootste deel van de rest van de vulling eroverheen. Zorg dat je ongeveer 5 el van de vulling overhoudt voor de truffels. Zet de taart 5 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven.
Vorm met twee eetlepels ca. 5 truffels van de overige vulling. Laat deze een uur opstijven in de koelkast en rol ze vervolgens door cacao of hagelslag. Haal de uitgestreken chocolade voorzichtig los van het bakpapier en breek hem in schotsen. Neem de taart uit de springvorm, zeef er een beetje cacaopoeder overheen en garneer met de chocoladeschotsen en truffels.