Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocolade-kersentaart

Chocolade-kersentaart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de topping

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hete lucht: 140°C). Vet een springvorm (ca. 23 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de chocolade met 150 g boter in een hittebestendige kom au bain-marie (boven een pan met kokend water). Laat afkoelen tot warm.

  2. 2. Doe de eidooiers en de eiwitten in 2 aparte kommen. Klop de eidooiers met de gardes van een handmixer licht en luchtig. Roer 50 g kristalsuiker door het afgekoelde chocolademengsel. Spatel beetje bij beetje de eidooiers erdoorheen. Spatel het amandelmeel en de kirsch erdoorheen.

  3. 3. Klop de eiwitten tot zachte pieken. Klop beetje bij beetje de overige 100 g kristalsuiker erdoorheen tot je een stevige, glanzende meringue hebt. Spatel 1 volle el meringue door het chocolademengsel om het wat los te maken. Spatel beetje bij beetje ook de overige meringue erdoorheen maar probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden.

  4. 4. Schep het beslag in de springvorm en bak  30-35 minuten in de oven. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm. Hij zal iets inzakken en er kunnen scheuren ontstaan maar daar zie je door de topping straks niets meer van terug.

  5. 5. Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker en de kirsch tot zachte pieken. Verdeel de room over de cake en maak af met de kersen en de chocoladekrullen.

*Je kunt chocoladekrullen kant-en-klaar kopen bij bakwinkels of zelf maken. Smelt hiervoor 100 g pure chocolade au bain-marie en verdeel dit met een paletmes in een dun laagje over de onderkant van een schone bakplaat. Laat de chocolade net stevig worden in de koelkast. Zet een groot scherp mes horizontaal in de chocolade en haal naar jezelf toe om krullen van de chocolade te schrapen.

Per portie: 537 kcal | 33 g koolhydraten | 7 g eiwit | 41 g vet

Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)