Chocolade-kersentaart
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hete lucht: 140°C). Vet een springvorm (ca. 23 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de chocolade met 150 g boter in een hittebestendige kom au bain-marie (boven een pan met kokend water). Laat afkoelen tot warm.
2. Doe de eidooiers en de eiwitten in 2 aparte kommen. Klop de eidooiers met de gardes van een handmixer licht en luchtig. Roer 50 g kristalsuiker door het afgekoelde chocolademengsel. Spatel beetje bij beetje de eidooiers erdoorheen. Spatel het amandelmeel en de kirsch erdoorheen.
3. Klop de eiwitten tot zachte pieken. Klop beetje bij beetje de overige 100 g kristalsuiker erdoorheen tot je een stevige, glanzende meringue hebt. Spatel 1 volle el meringue door het chocolademengsel om het wat los te maken. Spatel beetje bij beetje ook de overige meringue erdoorheen maar probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden.
4. Schep het beslag in de springvorm en bak 30-35 minuten in de oven. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm. Hij zal iets inzakken en er kunnen scheuren ontstaan maar daar zie je door de topping straks niets meer van terug.
5. Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker en de kirsch tot zachte pieken. Verdeel de room over de cake en maak af met de kersen en de chocoladekrullen.