Steenfruit en oranjebloesem, dat ruik je wanneer je een glas Gallo Family Vineyards Moscato onder je neus rondwalst. Een kenner ontdekt ook nog wat tropische tonen die zorgen voor een mooie balans. Deze zoete wijn past perfect bij de Aziatische keuken, maar probeer ook de fijne combinatie met geroosterde druiven en een mooie gorgonzoladip. Heb je nog wat druiven over? Ook met vers fruit komt een Moscato goed tot zijn recht. Serveer 'm ijskoud.
Steenfruit en oranjebloesem, dat ruik je wanneer je een glas Gallo Family Vineyards Moscato onder je neus rondwalst. Een kenner ontdekt ook nog wat tropische tonen die zorgen voor een mooie balans. Deze zoete wijn past perfect bij de Aziatische keuken, maar probeer ook de fijne combinatie met geroosterde druiven en een mooie gorgonzoladip. Heb je nog wat druiven over? Ook met vers fruit komt een Moscato goed tot zijn recht. Serveer 'm ijskoud.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rooster de noten, het karwijzaad en het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Neem van het vuur en meng er ½ el olijfolie en wat grof zeezout doorheen. Laat afkoelen.
Leg de druiven in een ovenschaal, bedruip met 1 tl olijfolie en bestrooi met de citroenschil. Rooster de druiven ca. 20 minuten in de oven tot ze hun sap een beetje loslaten. Bestrooi met zwarte peper en laat de druiven afkoelen.
Pureer 125 g gorgonzola fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de mascarpone erdoorheen. Verbrokkel de overgebleven gorgonzola en meng door de dip. Serveer de dip met de druiven, de noten en de crackers.
Per portie: 345 kcal | 8 g koolhydraten | 12 g eiwit | 29 g vet
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!