Geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rooster de noten, het karwijzaad en het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Neem van het vuur en meng er ½ el olijfolie en wat grof zeezout doorheen. Laat afkoelen.
Leg de druiven in een ovenschaal, bedruip met 1 tl olijfolie en bestrooi met de citroenschil. Rooster de druiven ca. 20 minuten in de oven tot ze hun sap een beetje loslaten. Bestrooi met zwarte peper en laat de druiven afkoelen.
Pureer 125 g gorgonzola fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de mascarpone erdoorheen. Verbrokkel de overgebleven gorgonzola en meng door de dip. Serveer de dip met de druiven, de noten en de crackers.