Risotto met coquilles en garnalen
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Smelt 100 g boter in een zware braadpan en fruit er de sjalot zacht maar niet bruin in. Voeg de rijst toe en roer door tot alle korrels met boter bedekt zijn.
2. Voeg de bouillon per 200 ml toe. Roer goed door. Kook onafgedekt op laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen en voeg daarna pas de volgende portie bouillon toe. De uiteindelijke benodigde hoeveelheid bouillon hangt af van de rijstsoort. Voeg de garnalen toe wanneer de risotto beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Roer het citroensap en de citroenschil erdoorheen. Roer de mascarpone door de risotto.
3. Draai het vuur uit en laat de risotto ca. 5 minuten rusten. Bak intussen de coquilles ca. 1 minuut per zijde in een koekenpan met wat boter. Leg de coquilles op de risotto en bestrooi met de bieslook en het basilicum.