Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 2 taartvormen van 20 cm Ø in en bekleed de bodem met bakpapier. Los de oploskoffie op in 1 el kokend water, voeg 1 el melk toe en roer goed door.

2. Doe alle overige ingrediënten voor de cake in een kom en voeg het koffiemengsel toe. Klop het geheel met een handmixer in 2 minuten luchtig. Verdeel het mengsel gelijk over de 2 taartvormen en bak 25-30 minuten in de oven tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen.

3. Doe voor het glazuur de mascarpone in een kom en zeef er de poedersuiker overheen. Klop tot een glad geheel. Roer nu de gesmolten witte chocolade erdoorheen. Voeg eventueel wat melk toe als het geheel te dik is om uit te strijken.

4. Leg een van de cakes op een serveerschaal en strijk er de helft van het mascarponemengsel overheen. Leg de tweede cake erop en maak af met de rest van de mascarpone. Strooi er de gehakte walnoten overheen.

Per portie: ca. 584 kcal
8 g eiwit | 39 g vet | 49 g koolhydraten

Heb je foodies Pasen nog niet in huis? Vanaf nu ligt hij bij jouw supermarkt in de schappen. Wil je liever niet de deur uit? Bestel dit heerlijke nummer vol smakelijke inspiratie dan via onze webshop.