Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Walnoot-koffiecake

Walnoot-koffiecake

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de cake

Voor het glazuur

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 2 taartvormen van 20 cm Ø in en bekleed de bodem met bakpapier. Los de oploskoffie op in 1 el kokend water, voeg 1 el melk toe en roer goed door.

  2. 2. Doe alle overige ingrediënten voor de cake in een kom en voeg het koffiemengsel toe. Klop het geheel met een handmixer in 2 minuten luchtig. Verdeel het mengsel gelijk over de 2 taartvormen en bak 25-30 minuten in de oven tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen.

  3. 3. Doe voor het glazuur de mascarpone in een kom en zeef er de poedersuiker overheen. Klop tot een glad geheel. Roer nu de gesmolten witte chocolade erdoorheen. Voeg eventueel wat melk toe als het geheel te dik is om uit te strijken.

  4. 4. Leg een van de cakes op een serveerschaal en strijk er de helft van het mascarponemengsel overheen. Leg de tweede cake erop en maak af met de rest van de mascarpone. Strooi er de gehakte walnoten overheen.

Per portie: 584 kcal | 49 g koolhydraten | 8 g eiwit | 39 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)