Pizza dolce met abrikozen, amaretti en mascarpone
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts het ei. Kneed het amandelmeel, de poedersuiker, het zout, het ei en de boter tot een samenhangend deeg. Vorm een platte bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 15 minuten opstijven in de koelkast.
Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol met een deegroller uit tot een dunne pizza. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
Roer de mascarpone los met 4-6 el amaretto (naar smaak). Snijd de abrikozen in en klap ze open. Verkruimel de amaretti. Strijk de mascarpone in een gelijkmatige laag over de amandelpizza. Verdeel de abrikozen erover, bestrooi met de amaretti en druppel er wat honing overheen. Snijd de pizza vlak voor het serveren voorzichtig in punten.