Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
mascarpone soesjes

Mascarponesoesjes met ahornkaramel

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de soesjes

Voor de ahornkaramel

Voor de vulling

Bereiding

  1. Verwarm voor de soesjes de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vouw een vel bakpapier dubbel om hem als ‘goot’ voor de bloem te gebruiken. Leg het vel open en zeef de bloem erboven. Strooi de suiker erover en een snufje zout. Doe de boter en 200 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg met behulp van het bakpapier in
    een keer het bloemmengsel toe. Roer met een houten lepel tot er een glad deeg ontstaat.

  2. Laat ca. 20 minuten afkoelen. Klop in kleine porties de geklutste eieren erdoorheen en klop het beslag na elke portie glad. Dit gaat het makkelijkst met een handmixer. Een lepel beslag hoort heel langzaam naar beneden te druipen. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en vet het bakpapier in met boter. Verdeel het beslag met een spuitzak of een lepel in 24 hoopjes van 4 cm Ø over de bakplaten. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes en strijk uitstekende piekjes beslag met een vochtige vinger glad. Bak de soesjes 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin en opgezwollen zijn. Maak met een prikker een gaatje in elk soesje om de stoom te laten ontsnappen en bak ze nog ca. 5 minuten verder in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  3. Verhit voor de ahornkaramel de ahornsiroop ca. 3 minuten in een zware koekenpan tot hij begint te karamelliseren en donkerder van kleur wordt. Voeg de boter toe en roer erdoorheen (let op, het spettert). Neem van het vuur en voeg 2 el water, het vanille-extract en een snufje zout toe. Draai met de pan om het te vermengen, maar roer niet, anders kan het kristalliseren. Laat afkoelen.

  4. Klop voor de vulling de mascarpone met de ahornsiroop. Schep het mengsel in een spuitzak met klein spuitmondje en vul de soesjes ermee. (Een alternatief is om de soesjes doormidden te snijden en met een lepeltje te vullen). Maak een mooi bergje van de soesjes en besprenkel royaal met de ahornkaramel.

Per portie: 179 kcal | 22 g koolhydraten | 3 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Alice Hart Foto’s: Philip Webb Styling: Victoria Allen Foodstyling: Alice Hart

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)