Cheesecake

Grote kans dat we je niet hoeven uit te leggen wat cheesecake is. Tegenwoordig is dit een favoriet onder thuisbakkers en vind je deze hemelse taart op haast elke menukaart. Je hoort ons niet klagen, wij zijn fan! Verwar cheesecake overigens niet met kwarktaart. Ondanks dat ze op elkaar lijken zit het grote verschil (de naam laat het zich al raden) in kaas. Daar waar kwarktaart gemaakt wordt met slagroom en kwark wordt een cheesecake oorspronkelijk gemaakt met roomkaas. De bekendste variant is misschien wel de New York Cheesecake. Om je te inspireren verzamelden we recepten voor de lekkerste cheesecake. Bak je met ons mee?

1. Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Deze Japanse cheesecake is wat lichter van structuur dan je gewend bent. Vaak smaken ze ook wat minder zoet. De luchtige textuur lijkt op een soufflé als hij vers uit de oven komt. Wat ons betreft onweerstaanbaar. Volgens sommige is dit zelfs de lekkerste cheesecake die ze kennen.

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

2. Burnt cheesecake

Say what, aangebrande taart? Ja hoor, het was dé hit op social media afgelopen jaar! Je laat de taart met opzet iets aanbranden voor een spectaculaire smaak. Extra lekker als je de cheesecake een dag van tevoren maakt.

burnt lekkerste cheesecake

3. Cheesecake met gezouten-honingkaramel

Net als salted caramel is gezouten honing onweerstaanbaar door de combinatie van zoet en zout. Proef maar! Wie weet wordt dit jouw lekkerste cheesecake ever!

Cheesecake met honing

4. Eton mess-cheesecake

Iedereen wil toch altijd van allebei een beetje, dus hebben we twee desserts samengevoegd in één. Gegarandeerd een hit bij elk etentje!

eton mess lekkerste cheesecake

5. Limoncello-cheesecake met rabarbercompote

Als dit niet als een feestje klinkt weten wij het ook niet meer. Cheesecake, limoncello én rabarber. Sommige van ons vinden dit de lekkerste cheesecake die er maar is! Zal het door de limoncello komen?

Limoncello cheesecake met rabarber

Oké, nog eentje dan…

Ondanks dat rabarber een echt seizoensproduct is, maak je deze cheesecake het hele jaar door. Gebruik dan in plaats van een zelfgemaakte rabarbercompote, die uit een potje. Deze koop je bij de supermarkt. Onze chef Willem maakte speciaal een kookvideo waarin hij stap voor stap uitlegt hoe je de heerlijke cheesecake bakt!

Cheesecake-met-rabarber

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.