Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkreukel een vochtig vel bakpapier en bekleed daarmee een springvorm met een doorsnede van ca. 23 cm. Meng alle ingrediënten een paar minuten in een keukenmachine of met een mixer tot een egale massa. Schenk het beslag in de springvorm en tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen. Bak 30-40 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
  2. Omdat niet elke oven hetzelfde is, kun je het best na 30 min. checken of de bovenkant al goudbruin is. Hij is klaar als de buitenste randen stevig aanvoelen en hij in het midden nog vloeibaar en wiebelig is. Zet de springvorm op een rooster en laat tot kamertemperatuur afkoelen. De cheesecake zal een beetje inzakken.
  3. Zet de cheesecake afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven. Haal hem daarna uit de springvorm.

Tip: Deze taart komt goed tot zijn recht als je hem een dag van tevoren maakt.

Extra Vierge

Meer gerechten zoals deze?

Extra Vierge
€29,99