Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter in een steelpan, giet bij de koekkruimels en maal kort verder. Schep het mengsel in een springvorm (20 cm Ø) en druk met de bolle kant van een lepel goed aan over de hele bodem. Bak ca. 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.

2. Klop de ingrediënten voor de vulling achtereenvolgens door de roomkaas tot een gladde crème. Zet de springvorm op een bakplaat. Stort de vulling in de springvorm en strijk glad. Zet de bakplaat met de springvorm in de oven en controleer na 40 minuten of de cheesecake klaar is – de vulling moet stevig zijn aan de randen maar nog wat geleiachtig in het midden. Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake eerst 1 uur afkoelen in de oven (als je hem direct uit de oven haalt, kan de vulling barsten). Haal de vorm uit de oven en laat de cheesecake in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Doe voor de topping de honing, 1 el water en enkele druppels citroensap in een metalen pan waarin je goed de kleurverandering kunt zien. Roer alles goed door elkaar en zet de pan op matig vuur. Breng al roerende aan de kook en stop dan met roeren. Draai met de pan, zodat het mengsel gelijkmatig gaart en verhit tot er een goudkleurige karamel ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de slagroom erdoorheen. Wees voorzichtig, het kan spatten. Roer de zeezoutvlokken erdoorheen en laat afkoelen.

4. Verdeel de zure room over de bovenkant van de afgekoelde cheesecake en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel de karamel over de bovenkant van de cheesecake en serveer.

Per portie: ca. 536 kcal
8 g eiwit | 36 g vet | 46 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James & Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush