New York cheesecake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verkruimel de Digestive-biscuits in een keukenmachine. Als je die niet hebt, kun je de koekjes ook in een theedoek vouwen en met een pan of deegroller erop slaan tot alles verkruimeld is.
Smelt de boter en roer de helft ervan door de koekkruimels. Giet langzaam de rest van de boter erbij en roer tot je de gewenste substantie hebt. De kruimels moeten niet te nat zijn, maar als je het mengsel aandrukt moet het wel vorm houden. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk aan. Bak 10 minuten.
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Maak de vulling door de mon chou met de suiker te mixen. Meng de melk erdoor en voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door de sour cream en vanillemerg. Zeef de bloem en meng door de rest van de vulling, tot alle bloem is opgenomen. Bak 1 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 5 tot 6 uur in de oven staan met de deur dicht. Zet in de koelkast en laat helemaal afkoelen voordat je hem serveert.