Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Lentebaksels: no-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Ik ben dol op cheesecake, maar ergens tussen al die ingewikkelde versies ben ik mijn zin om ze te maken kwijtgeraakt. Dit recept is echter anders: de cheesecake hoeft niet de oven in en doordat er geen gelatine in zit, stijft hij niet zo op als een gewone cheesecake, dus is zijn textuur zachter en romiger. Ook als je net als ik niet ’s werelds meest getalenteerde patissier bent, wordt het alsnog een spektakelstuk. Deze cheesecake kun je het beste een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Bereiding

  1. Bekleed een springvorm van Ø 23 cm met bakpapier.

  2. Voeg de koekjes toe aan een diepvrieszakje en sla met een deegroller tot fijne kruimels, of maal in een foodprocessor. Voeg de koekkruimels toe aan een grote mengkom, voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Schep dit kruimelmengsel in de springvorm en strijk glad met een spatel. Zet 1 uur in de koelkast.

  3. Klop de roomkaas met de mascarpone en de poedersuiker kort in een grote mengkom door elkaar, voeg de frambozen toe en blijf kloppen tot alles goed is gemengd; het beslag wordt iets dikker als de frambozen er net door zijn gemengd, en hun vocht maakt het beslag niet te vloeibaar. Zet 1 uur in de koelkast.

  4. Haal de springvorm en het roomkaasmengsel uit de koelkast. Schep het roomkaasmengsel voorzichtig in de springvorm en strijk met een spatel glad. Zorg dat de granaatappelpitjes droog zijn en verdeel over de cheesecake zodat het roomkaasmengsel bedekt is. Zet 8 uur of een hele nacht in de koelkast.

  5. Plaats de springvorm op een omgekeerde kleine kom, maak de vorm los en til de rand van de bodem. Haal voorzichtig het bakpapier los en schuif de cheesecake op een groot bord. (Als de cheesecake nog niet zo stevig is dat je hem netjes uit de vorm krijgt, zet hem dan 20 minuten in de diepvries.) Serveer direct.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Bazaar

€ 27,50
Cover voor Bazaar