Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Crêpes zijn altijd een feestje om te maken en al helemaal om te eten! Je kunt ze natuurlijk ook maken met ander fruit, bijvoorbeeld perzik of peer.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Crêpes zijn altijd een feestje om te maken en al helemaal om te eten! Je kunt ze natuurlijk ook maken met ander fruit, bijvoorbeeld perzik of peer.

Bereiding

  1. Roer voor het beslag het ei, de suiker, het zout en de bloem door elkaar met een stevige garde. Voeg een klein scheutje van de melk toe en roer het geheel glad. Voeg nog wat melk toe en roer weer glad. Ga door tot je alle melk en de slagroom toe kunt voegen zonder klontjes te krijgen in het beslag. Roer de geraspte sinaasappelschil erdoorheen. Laat het beslag ca. 20 minuten rusten.

  2. Smelt telkens een klontje boter in de skottelbraai en giet er wat van het beslag in. Bak tot de bovenkant droog is en draai de crêpe om. De crêpes moeten licht goudbruin maar niet te donker kleuren. Vouw de crêpes in vieren en houd ze warm op de rand van de skottelbraai terwijl je verder bakt.

  3. Bak de pruimenpartjes in 4-5 minuten in 1 el boter. Voeg de honing, het sinaasappelsap en wat lavendelbloemetjes toe en meng goed door. Serveer de crêpes met de pruimen en een lepel mascarpone. Rasp er nog wat sinaasappelschil overheen.

Per portie: 335 kcal | 25 g koolhydraten | 8 g eiwit | 23 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)