Bereiding

  1. Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de schil. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splits de eieren.
  2. Plaats de eiwitklopper in de rvs-kom. Doe de eidooiers, 150 g suiker en de sinaasappelschil toe in de rvs-kom en klop romig met het programma eiwit kloppen. Schep het dooiermengsel in een andere kom en reinig de rvs-kom en eiwitklopper grondig.
  3. Klop de eiwitten luchtig met het programma eiwit kloppen. Spatel de helft van het eiwitschuim voorzichtig door het eidooiermengsel. Spatel het overige eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Zeef 180 g bloem en een snufje zout eroverheen en spatel het voorzichtig door het eimengsel, tot er een glad beslag ontstaat.
  4. Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de biscuit in 15-25 minuten goudbruin in de oven. Neem de biscuit uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Neem de biscuit voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  5. Breng voor de crème het sinaasappelsap met de sinaasappelschil aan de kook in de Cook Expert. Laat vijf minuten koken. Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes uit en los de gelatine op in de warme sinaasappelsiroop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Roer de mascarpone los met de poedersuiker en spatel er het gelatine mengsel doorheen. Snijd de biscuitbodem horizontaal in drieën en trempeer hem met de sinaasappellikeur. Bestrijk de onderkant met ca. ¼ van het mascarponemengsel en leg er de tweede laag op. Herhaal met de crème en de bovenste laag. Bestrijk de gehele taart met het overige mascarponemengsel. Laat de taart opstijven in de koelkast. Versier de taart met gekonfijte sinaasappelschijfjes.