Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sinaasappel mascarponetaart

Sinaasappel-mascarponetaart

In samenwerking met Magimix.
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

De Magimix Cook Expert is een echte alleskunner, een multifunctioneel alles-in-een apparaat en een must voor de echte thuiskok. Naast dat je met de Cook Expert kunt kneden, mixen, hakken, kloppen en raspen, kun je met dit apparaat ook koken, bakken, sudderen en stomen. Zo maak je in een handomdraai de perfecte soep, een heerlijk vers brood, hollandaisesaus of een smakelijk stoofgerecht. Je bereidt met het grootste gemak feestelijke etentjes, maar je gebruikt hem net zo goed voor een snelle en voedzame maaltijd op een doordeweekse avond. Met een inhoud van 3,5 liter is de mengkom geschikt voor bereidingen tot wel acht personen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is zorgen voor de beste ingrediënten, het recept volgen en kiezen voor één van de twaalf voorgeprogrammeerde kookprogramma’s!Wij zijn fan en maakten deze overheerlijke sinaasappel-mascarponetaart. Lekker koken was nog nooit zo eenvoudig! Wil jij ook zo'n alleskunner in je keuken?

Bereiding

  1. Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de schil. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splits de eieren.

  2. Plaats de eiwitklopper in de rvs-kom. Doe de eidooiers, 150 g suiker en de sinaasappelschil toe in de rvs-kom en klop romig met het programma eiwit kloppen. Schep het dooiermengsel in een andere kom en reinig de rvs-kom en eiwitklopper grondig.

  3. Klop de eiwitten luchtig met het programma eiwit kloppen. Spatel de helft van het eiwitschuim voorzichtig door het eidooiermengsel. Spatel het overige eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Zeef 180 g bloem en een snufje zout eroverheen en spatel het voorzichtig door het eimengsel, tot er een glad beslag ontstaat.

  4. Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de biscuit in 15-25 minuten goudbruin in de oven. Neem de biscuit uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Neem de biscuit voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  5. Breng voor de crème het sinaasappelsap met de sinaasappelschil aan de kook in de Cook Expert. Laat vijf minuten koken. Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes uit en los de gelatine op in de warme sinaasappelsiroop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Roer de mascarpone los met de poedersuiker en spatel er het gelatine mengsel doorheen. Snijd de biscuitbodem horizontaal in drieën en trempeer hem met de sinaasappellikeur. Bestrijk de onderkant met ca. ¼ van het mascarponemengsel en leg er de tweede laag op. Herhaal met de crème en de bovenste laag. Bestrijk de gehele taart met het overige mascarponemengsel. Laat de taart opstijven in de koelkast. Versier de taart met gekonfijte sinaasappelschijfjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)