Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Citroencake met bramengelei en mascarpone

Citroencake met bramengelei en mascarpone

  • Gemiddeld

  • 2 minuten bereidingstijd2 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de bramen en laat ze uitlekken. Breng in een pan de helft van de bramen met de geleisuiker en een scheutje water aan de kook. Laat rustig koken tot de suiker helemaal is opgelost. Pureer de bramen voorzichtig met een staafmixer. Laat de gelei afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splits de eieren. Klop 150 g boter met 150 g suiker romig en meng er de Griekse yoghurt en de eidooiers doorheen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Zeef 200 g bloem en het bakpoeder boven het botermengsel en meng erdoorheen. Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.

  3. Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Breng het citroensap met 4 el suiker en 2 el water aan de kook. Neem de cake uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Schenk de citroensiroop over de warme cake. Stort hem uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen.

  4. Roer de mascarpone los. Bestrijk de cake met de mascarpone en de bramengelei. Verdeel de overige bramen over de cake.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)