Foodies 02/2025: Aziƫ
Aziƫ
cover Azie
Warm & crispy roomijspakketje

Deze snelle toetjes maak je in 10 minuten

Een lekker toetje is de perfecte afsluiter van elk diner. Voor wie weinig tijd heeft of gewoonweg geen zin heeft om lang in de keuken te staan; met deze snelle recepten maak je de lekkerste makkelijke toetjes voor elke dag.

Lees verder na de advertentie

Snel, makkelijk maar vooral ook erg lekker? Dat zijn deze desserts. Van cocktails tot kwark, deze makkelijke toetjes staan stuk voor stuk allemaal binnen 10 minuten op tafel. Dat is handig voor voor als jij last-minute bezoek voor de deur hebt staan en snel iets op tafel wilt zetten. Of juist voor jezelf, als verwennerij na een lange dag. Zo kun je extra snel op de bank ploffen met de nieuwste Foodies…

Snelle toetjes

Tip!

EASY VIJGENTAART

Easy vijgentaart van Jamie Oliver

Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken ā€“ een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.

Naar het recept
Supersnelle toetjes: sinaasappelyoghurt met bitterkoekjes

Sinaasappelyoghurt met bitterkoekjes

Snel, makkelijk Ć©n lekker. Dit dessert heeft het allemaal. Heerlijke afsluiter van je diner en ook heerlijk als tussendoortje!

Naar het recept
Mango-lassi met munt en grapefruit

Mango-lassi met munt en grapefruit

Het zoete van mango combineert erg goed met frisse munt en bitterzoete grapefruit. Smaken die goed samengaan, zeker in een frisse mango-lassi, een fruitigeĀ smoothieĀ uit India. Probeer maar eens uit!

Naar het recept
Cover voor

Kaneelijs met noten en honing

Een beetje smokkelen mag, toch? Voor dit supersnelle nagerecht maken we het kaneelijs namelijk niet zelf. Het gerecht heeft zo veel flairĀ dat niemand het door zal hebben. Niet vertellen hĆ©!

Naar het recept
Warm & crispy roomijspakketje

Warm & crispy roomijspakketje

Jamie Oliver over zijn recept: “Tortillaā€™s zijn ook lekker met zoet & dit is een van de snelste toetjes die er zijn ā€“ geniaal!”

Naar het recept
kwark amandelen abrikozen

Kwark met abrikozen en amandelen

Een bakje kwark kan eigenlijk altijd: als ontbijt, maar het is ook lekker na het diner. Deze versie met kort gebakken amandelen is helemaal om te smullen. Wie wist dat eenvoud zo lekker kan zijn?

Naar het recept
Cover voor

Wodka-muntfrappƩ

Serveer deze cocktail als dessert en jij gooit gegarandeerd hoge ogen. Niemand zal verwachten dat jij dit in slechts tien minuten maakt. Leuk weetje: de cocktail is geĆÆnspireerd op de Griekse frappĆ©. Dat is een uitvinding die bestaat uit koude koffie die over ijsklontjes geschonken wordt.

Naar het recept
Cover voor

Gebakken pruimen met zure room

Zoet en toch lekker fris, dit dessert heeft het allemaal. De combinatie van gebakken pruimen met zure room is zo verrassend lekker dat je het elke dag wel op tafel wilt zetten. Dat kan best, je bent toch supersnel klaar.

Naar het recept
IJskoude toetjes recepten: berlinerbollen met pindakaasijs

Berlinerbollen met pindakaasijs

Berlinerbollen zijn een heerlijke zoete lekkernij, oorspronkelijk uit Duitsland, maar populair in veel landen. Vul hem met pindakaasijs en je hebt binnenĀ no time een heerlijk dessert in elkaar gezet!

Naar het recept
Chocolade-affogato

Chocolade-affogato

Affogato is soms het enige waar je zin in hebt na het eten. Deze variant met chocolade maakt hem nƩt wat specialer en smelt net zo lekker op je tong.

Naar het recept
bramen plukken

Bramen met balsamico en yoghurt

Balsamicoazijn in een dessert is een verrassende en verfijnde manier om een zoet gerecht te verrijken, vooral in combinatie met fruit en romige elementen. Precies zoals in dit makkelijke dessert!

Naar het recept
Foodies favoriet
EASY VIJGENTAART

Easy vijgentaart van Jamie Oliver

Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken ā€“ een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 300 g luxe noten-vruchtenmix
  • 500 g griekse yoghurt
  • 1 tl vanillepasta
  • 1 tl vloeibare honing (+ extra voor erbij)
  • 4 perfect rijpe vijgen

Bereiding

  1. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Doe de noten-vruchtenmix in een keukenmachine, maal tot een fijn en plakkerig mengsel (je moet het makkelijk met je handen kunnen vormen) en druk het in de bodem van de vorm en 2,5 cm tegen de rand op. Laat de bodem 1 uur in de vriezer opstijven. Meng wanneer de tijd erop zit de yoghurt met de vanillepasta en 1 theelepel honing, en schep het mengsel in de gekoelde bodem. Zet de taart nog 1 uur terug in de vriezer, of tot hij een beetje bevroren is. Haal hem uit de vorm, snijd de vijgen doormidden of in kwarten, leg ze er in een leuk patroon op en besprenkel ze royaal met honing.

5 Ingredients Mediterranean van Jamie Oliver is gepubliceerd door Penguin Michael Joseph Ā©Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Fotografie: Ā© David Loftus, 2023.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!