Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
chocolademousse

Chocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de eieren met de poedersuiker en een snufje zout in ca. 10 minuten wit en schuimig. Was de limoen met heet water, wrijf
    hem droog en rasp er de schil af. Houd een plukje limoenschil apart.

  2. Zeef 75 g bloem boven het eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Spatel voorzichtig de gesmolten boter en de limoenschil erdoorheen. Schep het beslag in een met bakpapier bekleed
    bakblik (ca. 20×30 cm) en bak in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. Hak de chocolade. Verwarm de melk in een pannetje. Kluts de eidooiers met 50 g suiker en roer er 1 el bloem doorheen. Schenk de warme melk bij het dooiermengsel en schenk terug in de pan. Verwarm al roerend tot het mengsel dikker wordt. Neem van het vuur en smelt er de gehakte chocolade in. Roer tot een gladde massa en laat afkoelen.

  4. Klop de slagroom lobbig en spatel het chocolademengsel erdoorheen. Schep de mousse in de spuitzak en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf.Snijd 250 g aardbeien in partjes. Spuit in 4 glaasjes wat chocolademousse. Steek met een 5e glas van hetzelfde formaat cirkels uit het deeg.  Bedruppel de biscuitcirkels met het limoensap.

  6. Verdeel wat aardbeien over de mousse in de glaasjes en leg er een biscuitcirkel op. Herhaal met mousse, aardbeien, biscuit, mousse en 4 hele aardbeien. Garneer met de apart gehouden limoenschil.

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling&receptuur: Willem van Santen styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)