Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Deze toetjes zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!

Bereiding

  1. 1. Maal de biscuitjes in een keukenmachine of plet met een deegroller tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over 6 glaasjes en verdeel de gezouten karamelsaus eroverheen. Zet de glaasjes in de koelkast.

  2. 2. Smelt de chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Laat de chocolade afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met een handmixer lobbig.

  3. 3. Voeg de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en roer glad. Spatel eerst ¼ van de slagroom erdoorheen en voeg dan de rest van de slagroom toe. Verdeel de chocoladeroom over de glaasjes en zet de glaasjes ca. 30 minuten terug in de koelkast om de room op te laten stijven.

  4. 4. Haal de glaasjes voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Klop intussen de eiwitten, de suiker en het citroensap met een handmixer in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water en klop 6-8 minuten door tot de suiker is opgelost en de eiwitten in volume zijn toegenomen. Haal de kom van de pan en klop nog 4-5 minuten door tot je een stevige en glanzende meringue hebt. Verdeel de meringue over de glaasjes.

  5. 5. Geef de meringue een lichtbruin kleurtje met een crème brûlée-brander of zet de glaasjes kort onder een hete grill – dit kan alleen als je glaasjes hittebestendig zijn. Serveer direct.

  6. 6 g eiwit | 35 g vet | 45 g koolhydraten

Per portie: 526 kcal | 45 g koolhydraten | 6 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory­Smith Fotografie: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)