Penne arrabbiata met aubergine van Jamie Oliver
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd voor een vlugge chiliolie om te beginnen de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Vul een schoon, hittebestendig potje met olijfolie, giet de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig laag vuur en konfijt de pepers. Breng intussen in een pan gezouten water aan de kook voor de pasta. Snijd de aubergines in de lengte doormidden, blancheer ze 5 minuten afgedekt in dit water, schep ze uit de pan en houd het water aan de kook. Schep de zachte pepers in het potje en giet de hete olie er op 2 eetlepels na bij (bewaar de rest van de chiliolie om andere gerechten extra pit te geven). Snijd de aubergines in stukjes van 3 cm, doe ze met een snufje zeezout en zwarte peper in de pan, zet het vuur hoog en roer regelmatig.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel intussen de tenen knoflook, snijd ze in dunne plakjes en bak ze 2 minuten met de stukjes aubergine mee. Doe de tomaten erbij, druk ze met een houten lepel stuk en giet een half blikje water in de pan. Voeg zo veel pepers toe als je durft, laat de saus pruttelen tot de pasta gaar is, proef en breng hem op smaak met zeezout en zwarte peper. Giet de pasta af, vang een kopje van het kookwater op, hussel de pasta door de saus en giet er zo nodig een scheutje van het kookwater bij.