Bereiding
Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Doe de noten-vruchtenmix in een keukenmachine, maal tot een fijn en plakkerig mengsel (je moet het makkelijk met je handen kunnen vormen) en druk het in de bodem van de vorm en 2,5 cm tegen de rand op. Laat de bodem 1 uur in de vriezer opstijven. Meng wanneer de tijd erop zit de yoghurt met de vanillepasta en 1 theelepel honing, en schep het mengsel in de gekoelde bodem. Zet de taart nog 1 uur terug in de vriezer, of tot hij een beetje bevroren is. Haal hem uit de vorm, snijd de vijgen doormidden of in kwarten, leg ze er in een leuk patroon op en besprenkel ze royaal met honing.
Per portie: ca. 272 kcal
7,2 g eiwit | 16,3 g vet (waarvan 4,7 g verzadigd) | 23,3 g koolhydraten | 22,6 g suiker | 0,1 g zout | 2,5 g vezels

5 Ingredients Mediterranean van Jamie Oliver is gepubliceerd door Penguin Michael Joseph ©Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Fotografie: © David Loftus, 2023.