Kookboeken voor vegetariërs

Op onze redactie puilt onze boekenkast uit. We schrijven er regelmatig over, en koken vaak uit alle verschillende boeken. Daardoor weten we ook als geen ander welke boeken niet mogen ontbreken bij jou op de boekenplank! Vandaag delen we ons lijstje met de beste kookboeken voor vegetariërs.

Vegan party food

In dit kleurrijke boek vind je de lekkerste én origineelste vegan gerechten en hapjes om te serveren op feestjes. Jason Tjon Affo heeft in dit boek veganistische recepten ontwikkelt voor elke gelegenheid. Verwen je geliefde met roze risotto tijdens een romantische datenight, maak bij een brunch indruk op je vrienden met matchatompoucen en serveer zoetzure tempésticks als partyfood op je verjaardagsfeestje. Uiteraard ontbreken ook de cocktailrecepten en ultieme hangover-gerechten niet.

Vegan party food

Bestel het boek:

Vegan party food
€25,99

Vegabijbel

Vegetariër van het eerste uur en oprichtster van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, Isabel Boerdam, bracht vorig jaar haar Vegabijbel uit. Een van onze favoriete kookboeken voor vegetariërs. In meer dan 150 recepten laat ze de oneindige mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. Toen Isabel zelf op haar negende vegetarisch ging eten, mistte ze vooral de creatieve receptinspiratie. “Ik kwam meestal weer uit op een AVG’tje zonder vlees”, zei ze eerder in gesprek met ons. Met dit boek bracht ze daar verandering in. Probeer de biet bourguignon, portobellopizza of gemarineerde tempeh.

Vegabijbel

Bestel het boek:

Vegabijbel
€33,99

Overigens is het nieuwste boek van Isabel Boerdam ook een van de fijnste kookboeken voor vegetariërs. Bestel ‘m snel en oordeel zelf!

De vega atlas

Bestel het boek:

De vega atlas
€35,00

Kookboeken voor vegetariërs: Vegan vibes

Net als Isabel struggelde ook Lisa Steltenpool met het bedenken van creatieve vegetarische recepten. Voor Lisa kwam er nog een extra horde bij: zij eet helemaal vegan. Eerst at ze heel eenzijdig: aardappels, groenten en vleesvervangers, maar door veel te experimenteren ontdekte ze wat er allemaal mogelijk was. Nu maakt ze sushiburgers en vegan cookiedough en kan ze niet wachten om die inspiratie met je te delen. Of je nou vega of vegan bent, dit boek is je inspiratiebron. Lees ons interview met Lisa over haar kookboek hier terug.

Vegan Vibes

Bestel het boek:

Vegan Vibes
€24,99

De groene bakplaat

Het grootste misverstand over vegetarisch eten is toch wel dat het moeilijk is. Gelukkig helpt Rukmini Iyer die gedachte uit de wereld met haar boek De groene bakplaat. Een van de handigste kookboeken voor vegetariërs. Het is echt zo makkelijk als je denkt dat het is. Meng wat groenten op de bakplaat, breng ze op smaak en rooster ze in de oven. De smaakcombinaties die je kunt maken zijn oneindig: wat dacht je van een zoeteaardappeltajine met dadels en pastinaak of krokante gnocchi met paprika en rozemarijn? Onlangs sprak Yvonne met Rukmini, in dit artikel lees je er alles over.

De groene bakplaat

Bestel het boek:

De groene bakplaat
€25,99

Kookboeken voor vegetariërs: Groenten

Dit boek is voor iedereen die weleens groenten eet, zeker niet alleen voor vegetariërs. Het staat vol met inspiratie voor culikenners & uitgebreide basiskennis voor (beginnende) koks die nog niet alles weten. Met uiteraard groenten in de hoofdrol, al had je dat waarschijnlijk al wel door. Mari Maris is dé aangewezen persoon om je alles te vertellen over koken met groenten. We deelden al eerder een paar heerlijke recepten uit dit fantastische boek!

Groenten

Bestel het boek:

Groenten
€46,99

Een ode aan groenten

Dit is niet zomaar een kookboek over groenten, dit is een kookboek waar je van gaat houden. Het laat zien hoe je nog meer uit groenten kunt halen door variatie in kooktechnieken met groenten in de hoofdrol: behalve koken, stomen en blancheren zijn veel groenten ook geschikt om te konfijten, schroeien, roosteren, frituren, stoven of karamelliseren. Niet alleen het toepassen van diverse bereidingswijzen levert verrassende resultaten op, ook kennis over smaakcombinaties. De recepten zijn niet allemaal vegetarisch maar zijn makkelijk te transformeren zodat iedereen kan meegenieten: van aardpeer tot en met zoete aardappel.

Een ode aan groenten

Bestel het boek:

Een ode aan groenten
€40,00

kookboeken voor vegetariërs