Advertentie
Groenten van Mari Maris
Dit boek is voor iedereen die weleens groenten eet. Het staat vol met inspiratie voor culikenners & uitgebreide basiskennis voor (beginnende) koks die nog niet alles weten. Met uiteraard groenten in de hoofdrol, al had je dat waarschijnlijk al wel door.
Wil je iedere week alles over kookboeken & de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Verrassende recepten
“Groenten” van Mari Maris bezingt de lof, rijkdom, kleur en veelzijdigheid van onze dagelijkse, en minder alledaagse, groenten. In overzichtelijke hoofdstukken komen 63 groentesoorten, wildpluksels en verse kruiden aan bod. Elk met een portret van zaad tot bord en een mooi palet aan uiteenlopende recepten, van exotisch of een Poolse klassieker tot Mediterraan. Daarbij geeft Mari vaak ook nog een flinke lijst met variaties – voor het geval je naast de ruim 800 recepten nog meer inspiratie zoekt – serveersuggesties, de houdbaarheid en smakelijke ideeën voor restjes.
Kortom, een boek dat bruist van de verrassende groenterecepten. Alle gerechten zijn zonder dier en voor wie geheel plantaardig wil eten zijn de vegan gerechten apart aangegeven. Evenals de glutenvrije variaties.
Voor iedereen
Het tijdperk waarin dit soort boeken alleen voor vegetariërs is ligt gelukkig al een tijd achter ons. Tegenwoordig koken steeds meer mensen vegetarisch, of zelf vegan. Dat hoeft geeneens 24/7, je helpt de wereld al een handje door bijvoorbeeld #MeatlessMonday in te voeren.
Het boek “Groenten” van Mari Maris is dan ook voor iedereen die méér uit groenten wilt halen. We kennen allemaal nog wel de doorgekookte groenten die vroeger op tafel verschenen, al dan niet met een smaakloos bloemsausje. Mari neemt je aan de hand mee in dit boek. Ze laat je zien wat je allemaal met groenten kan maken. Als er iemand is die veel verstand van groenten heeft is het Mari Maris wel. De recepten zijn niet alleen erg lekker, ze zien er stuk voor stuk ook nog eens zeer stijlvol uit. Gegarandeerd succes als je een etentje organiseert!
Alle soorten groenten
Mari Maris weet raad met alle soorten groenten. Niet alleen de veelvoorkomende groenten die wel allemaal wel kennen, juist ook met de bijzondere en vergeten varianten. Ze deelt niet alleen recepten, maar vertelt je ook van alles over de achtergrond van de verschillende soorten. Mari is een absolute kenner, alleen al door haar eigen moestuin die er uitziet als een paradijs. Bladerend door het boek viel ons oog op drie onweerstaanbare recepten. Witlof, venkel en pastinaak spelen de hoofdrollen in de gekozen gerechten.
Hou je van soep? Dan is de venkelsoep van Mari een aanrader. Niet alleen gezond, maar ook nog eens onweerstaanbaar lekker. De aardappel geeft de soep net wat meer vulling waardoor je deze als volwaardige maaltijd kan opdienen. Het is extra waardevol dat Mari vermeldt wat de houdbaarheid is van de recepten. Fijn als je van plannen houdt zoals wij!
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Pastinaaktartelettes
Mari: “Bestrooi de gevulde tartelettes met een dun laagje suiker, laat in een paar minuten iets vocht opnemen en brand er dan met een gasbrander of crème-brûlée-ijzer een goudgeel laagje op. Daarna pas de bloemen erop natuurlijk.”
Fotografie: @_mari_maris
> naar het recept voor pastinaaktartelettes
Venkel-aardappelsoep
Mari: “Eet er goed brood en zoute boter bij. C’est tout!”
Fotografie: @_mari_maris
> naar het recept voor venkel-aardappelsoep
Witlof met romige avocado
Mari: “De romigheid van avocado, de lichte bittere lof in knapperige laagjes… Ik zou er schalen van op kunnen!”
Fotografie: @_mari_maris
> naar het recept voor witlof met romige avocado
Onze tips
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.