Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Venkel-aardappelsoep

Foodies boekenclub: “Groenten”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Groenten van Mari Maris

Dit boek is voor iedereen die weleens groenten eet. Het staat vol met inspiratie voor culikenners & uitgebreide basiskennis voor (beginnende) koks die nog niet alles weten. Met uiteraard groenten in de hoofdrol, al had je dat waarschijnlijk al wel door.

Wil je iedere week alles over kookboeken & de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Verrassende recepten

Groenten” van Mari Maris bezingt de lof, rijkdom, kleur en veelzijdigheid van onze dagelijkse, en minder alledaagse, groenten. In overzichtelijke hoofdstukken komen 63 groentesoorten, wildpluksels en verse kruiden aan bod. Elk met een portret van zaad tot bord en een mooi palet aan uiteenlopende recepten, van exotisch of een Poolse klassieker tot Mediterraan. Daarbij geeft Mari vaak ook nog een flinke lijst met variaties – voor het geval je naast de ruim 800 recepten nog meer inspiratie zoekt – serveersuggesties, de houdbaarheid en smakelijke ideeën voor restjes.

Kortom, een boek dat bruist van de verrassende groenterecepten. Alle gerechten zijn zonder dier en voor wie geheel plantaardig wil eten zijn de vegan gerechten apart aangegeven. Evenals de glutenvrije variaties.

Groenten

€ 46,99
Cover Groenten Mari Maris

Voor iedereen

Het tijdperk waarin dit soort boeken alleen voor vegetariërs is ligt gelukkig al een tijd achter ons. Tegenwoordig koken steeds meer mensen vegetarisch, of zelf vegan. Dat hoeft geeneens 24/7, je helpt de wereld al een handje door bijvoorbeeld #MeatlessMonday in te voeren.

Het boek “Groenten” van Mari Maris is dan ook voor iedereen die méér uit groenten wilt halen. We kennen allemaal nog wel de doorgekookte groenten die vroeger op tafel verschenen, al dan niet met een smaakloos bloemsausje. Mari neemt je aan de hand mee in dit boek. Ze laat je zien wat je allemaal met groenten kan maken. Als er iemand is die veel verstand van groenten heeft is het Mari Maris wel. De recepten zijn niet alleen erg lekker, ze zien er stuk voor stuk ook nog eens zeer stijlvol uit. Gegarandeerd succes als je een etentje organiseert!

Alle soorten groenten

Mari Maris weet raad met alle soorten groenten. Niet alleen de veelvoorkomende groenten die wel allemaal wel kennen, juist ook met de bijzondere en vergeten varianten. Ze deelt niet alleen recepten, maar vertelt je ook van alles over de achtergrond van de verschillende soorten. Mari is een absolute kenner, alleen al door haar eigen moestuin die er uitziet als een paradijs. Bladerend door het boek viel ons oog op drie onweerstaanbare recepten. Witlof, venkel en pastinaak spelen de hoofdrollen in de gekozen gerechten.

Hou je van soep? Dan is de venkelsoep van Mari een aanrader. Niet alleen gezond, maar ook nog eens onweerstaanbaar lekker. De aardappel geeft de soep net wat meer vulling waardoor je deze als volwaardige maaltijd kan opdienen. Het is extra waardevol dat Mari vermeldt wat de houdbaarheid is van de recepten. Fijn als je van plannen houdt zoals wij!

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Pastinaaktartelettes

Mari: “Bestrooi de gevulde tartelettes met een dun laagje suiker, laat in een paar minuten iets vocht opnemen en brand er dan met een gasbrander of crème-brûlée-ijzer een goudgeel laagje op. Daarna pas de bloemen erop natuurlijk.”

Groenten: pastinaaktartelettes

Fotografie: @_mari_maris

> naar het recept voor pastinaaktartelettes

Venkel-aardappelsoep

Mari: “Eet er goed brood en zoute boter bij. C’est tout!”

Venkel-aardappelsoep

Fotografie: @_mari_maris

> naar het recept voor venkel-aardappelsoep

Witlof met romige avocado

Mari: “De romigheid van avocado, de lichte bittere lof in knapperige laagjes… Ik zou er schalen van op kunnen!”

Witlof met romige avocado

Fotografie: @_mari_maris

> naar het recept voor witlof met romige avocado

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!