Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Venkel-aardappelsoep

Venkel-aardappelsoep

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Mari: "Eet er goed brood en zoute boter bij. C'est tout!"

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Mari: "Eet er goed brood en zoute boter bij. C'est tout!"

Bereiding

  1. Smelt de boter in een ruime pan en fruit daarin alle ingrediënten (behalve de melk, citroen en nootmuskaat).

  2. 2. Schenk er als alles glanst, maar nog niet kleur, een ruime liter water (of bouillon) bij. Breng aan de kook, draai het vuur later en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Pureer de soep en schenk hem door een fijne (punt)zeeg terug in de pan. Druk met de achterkant van een lepel het smakelijke sap uit de groenten.

  4. Voeg de melk toe en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (16 stemmen)
Uit het boek

Groenten

€ 46,99
Cover Groenten Mari Maris
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!