Bereiding

  1. Smelt de boter in een ruime pan en fruit daarin alle ingrediënten (behalve de melk, citroen en nootmuskaat).
  2. 2. Schenk er als alles glanst, maar nog niet kleur, een ruime liter water (of bouillon) bij. Breng aan de kook, draai het vuur later en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de soep en schenk hem door een fijne (punt)zeeg terug in de pan. Druk met de achterkant van een lepel het smakelijke sap uit de groenten.
  4. Voeg de melk toe en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Breng vervolgens op smaak met citroensap, wat rasp, peper & zout.

Tip: voor een nóg rijkere soep kun je hem “monteren”. Dit doe je door er al kloppend (staafmixer telt ook) klontjes koude boter door te mengen tot je de soep vol genoeg vindt. 50 à 75 g boter zou genoeg moeten zijn. Rasp er op het laatst nog wat nootmuskaat op en strooi er een kneepje venkelloof over.

Groenten

Uit het boek:

Groenten
€42,50