Pastinaaktartelettes
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden180 minuten wachten
Mari: "Bestrooi de gevulde tartelettes met een dun laagje suiker, laat in een paar minuten iets vocht opnemen en brand er dan met een gasbrander of crème-brûlée-ijzer een goudgeel laagje op. Daarna pas de bloemen erop natuurlijk."
Ingrediënten
- 10 g boter
- 1 pastinaak (formaat slanke winterwortel - in plakjes van 3 mm dunte)
- ca. 1 tl (vanille)suiker
- 3 flinke el crème fraîche
- 2 el blanke amandelen (geroosterd en grof gehakt)
- 4 tartelettes (van pâte fine of bladerdeeg)
- 12 gemengde eetbare bloemen
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Smelt de boter in een brede koekenpan en verdeel de plakjes pastinaak erover zonder dat ze elkaar overlappen. Laat op laag vuur in zo’n 5 minuten net gaar worden. Draai ze om en laat nog 1 minuutje staan. Draai het vuur uit en schep de plakjes na een paar minuten uit de boter. Laat ze goed afkoelen.
- Vouw de suiker door de crème fraîche. Hoe minder je roert, hoe steviger hij blijft (en dat willen we graag).
- Strooi de amandelen in de deegbakjes (tartelettes) en vul ze 3 uur voor serveren met de crème fraîche. Niet eerder, de crème mag er iets in trekken, maar de buitenkant moet mooi krokant blijven. Strijk glad en bedek met pastinaak. Maak af met de eetbare bloemen.