Witlof met romige avocado
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Mari: "De romigheid van avocado, de lichte bittere lof in knapperige laagjes... Ik zou er schalen van op kunnen!"
Ingrediënten
- 12 à 16 stronkjes witlof (in de lengte gehalveerd)
- 1 of 2 avocado’s
- 3 blaadjes salie (heel fijn gesneden)
- 60 g Cantal (geraspt)
- 1 bol mozzarella (in dunne plakjes)
- Eventueel:
- 1 kleine teen knoflook (fijngehakt)
- 1 el citroensap
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Blancheer de witlof nét beetgaar en laat ze goed uitlekken.
- Prak intussen in een kom de avocado glad met salie, peper, zout en eventueel een beetje knoflook en citroensap (voor de frisheid).
- Leg de witlof met de open kant naar boven in een ovenschaal met bakpapier, schep overal wat van de avocado op, strooi er kaas over en maal er peper op. Gratineer onder de grill of in een oven van 200 ℃.
Tip: serveer met romige polenta of in kruidenbouillon gegaarde kleine boontjes.